Kasi chance la aku merapu

Liverpool
IN : Yossi Benayoun (West Ham, £5 million), Fernando Torres (Atletico Madrid, £21.5 million), Lucas Leiva (Gremio, £8 million), Sebastian Leto (Lanus, £1.8 million), Andriy Voronin (Bayer leverkusen, free), Mikel San Jose (Athletic Bilbao, £270,000), Nikolay Mihaylov (Levski Sofia, undisclosed), Krisztian Nemeth (MTK Hungaria, free), Ryan Crowther (Stockport, undisclosed), Ryan Babel (Ajax, £11.5 million)

OUT : Craig Bellamy (West Ham, £7.5 million), Djibril Cisse (Marseille, £6 million), Luis Garcia(Atletico Madrid, £3.5 million), Florent Sinama Pongolle (Recreativo Huelva, £2.7 million), Bolo Zenden (Marseile, free), Robbie Fowler (released), Jerzy Dudek (released), Danny Guthrie(Bolton, loan), Adam Hammill (Southampton, loan)


Bola season dah nak start dah... and the above list was in theMalayMail few weeks ago. I heard Jerzy is going to Real Madrid (Dudek? But why? erk sorry. Real madrid maaa... i bet most of u must be wondering why too, right?). And Robbie tak jadi pi Ostolia. Somewhere else, i don't remember. Erk, they bought lots of people. Nih kalu tak menang2 jugak EPL, erm, tak taulah. I will still support liverpool, erm, i will still be wearing red, erm hehe nothing change exactly. Tapi tak menang jugak Premiership i know akan kene kutuk gila punyerlah... so plsss plssss lah jangan main cam pundek this season. Oh ye tak ye jugak. Saya sempat tengok attacking preview Liv vs Bremen in youtube. So far i'm happy but kita tengok start of the season camner. Voronin, Voronin, VORONIN.. woohoo...


Nothing to watch this few weeks, i settled with AFC. Sempat tengok Malaysia vs Uzbekistan (kecewa gila tengok pemain kita... rasa nak nangis ooo tengok), Indonesia vs Saudi Arabia and last nights game : Iraq vs South Korea. I've been busy so no time to follow the AFC. Last night i was rooting for Iraq while sumer orang kat sekeliling tengah sokong South Korea. Bila bola Korea tak masuk i was the one gleeing with joy. hahahaha... sokong Iraq sebab 1 hal they dont even have a proper football field in their homeland. 2nd, obviously u knowlah what happen in their homeland right? 3rdly, they perform as a team, they share the passion and 1 thing in their mind, that is to make their country proud. Tengok stadium semalam, penuh dengan orang Korea and the Middle Easterns. Yang Middle East tuh i suspect maybe 50% tuh are my neighbours or yang duduk kat block aku tuh. Ramai giller...


Tak jadi nak makan meehun sup perut and paru2 yang sedap gila kat station. Ada tempoyak plak tuh... adus.. aku kempunan. Hari nih mesti singgah sebentar. Haha... Anyway, I'm glad that they win. So final it'll be Iraq vs Saudi Arabia kat Indonesia.

"There are no two presidents in any part of the world. Likewise, there's only one coach in any football team. Trouble was, there were so many in Malaysia." ~ Iraq coach Jorvan Vieira (he who spent 2 yrs coaching our youth team)... something is bloody wrong with our football team. Its not the coach, not the players, cuba teka siapa? Sigh...


hari2 hujan.. hari2 saya lupa bawak payung. hari2 balik basah kuyup dalam hujan. di manakah kesilapan ku?

unname for now. he who loves to eat sampaikan orang lain nak share makan dengan dia he will marah2. badan je kecik, umur pun baru 1 bulan tapi tengok perut tuh. Terik giler. penuh tuh. i'm so worried that someday it will burst. I dah try tahan dia makan tapi dicakar nyer.. mana datang nyer setan perut tuh :P


ps: see the banner above? thats like thousandsof pics combined to create 1 pic.. thats what we call photomosaic.. lain kali i ajar camner nak buat.. if i ingat laaa :P

Comments

z said…
photomosaic atas t sebenarnya gambar apa..nampak obscene jek
Mak Su said…
mak su singgah di sini, tapi x phm ler cerita bola tu.. tapi tang hujan tu, sama ler, selalu mak su ni kehujanan
landen said…
kopites
Fadzli said…
Voronin?Torres?Khalid Jamlus? Gue tak takut sama Kop..Kalau tak menang taktau la huhu..
btw: i have to agree with Jorvan Vieira's comments. He was the U-23 coach kot last time.If he can coach Iraq successfully,then what happened during his time @ Malaysia? Those bozos yang dictate tactics, player selection etc.

p/s: i'm changing citizenship if Sultan Pahang's still 'buat2 tak paham'.
PrincessRen said…
z : itu ikut imaginasi hang laaa.. kalu pemikiran hang obscene, obscene lah jadi nyer.. tapi kalu nak diikutkan pemikiran u, mmg tulah yg u nampak.. hahaahah. tera tak aku menjawab?

maksu : hehe sorry. terima kasih lah byk2 kerana ada masa jugak melawat blog i tak seberapa nih.. hehe.

landen : u're the toffee. tahts wat they call the everton's fan right? haha

fadzli : itulaaa.. kalu tak menang, meaning byklah bet yg aku kalah. hahahahaah... fuyooo. siap nak chg citizenship.. hahahaah.

Popular Posts