Macam-macam

hot topic on Hello on 2 (TV2) this morning was the censorship board. they came up with a new, tighter rule for songs in Malaysia. u won't find any eminem records in the music store, definitely. the rule is that the songs must not consist words audible as censorable. for example, the word come which have the same sound as cum. so the songs with i'm coming to you, come together, etc etc won't be allowed inside the country. so aper lagi ppl. pirated cds or p2p lah. what laaa.. isn't this encourage people to buy pirated cds? sigh, the more i think about this, the funnier it is. kesian all those harmless songs. let me see, other words that i could think of : soft, push it, get down, stand up? heck, even a person with the name dick. hehe.. in conclusion, we have a very very funny censorship board.

in todays news pulak, i find this really funny. banyak-banyak orang, this guy offer sex to the police. nanti kene buat ketuk ketampi berbogel baru tau. hehe ...

Mahkamah Majistret: Lelaki mengaku tawar seks

KUALA LUMPUR: Seorang lelaki dihukum penjara enam bulan oleh Mahkamah Majistret di sini, semalam, selepas mengaku bersalah menawarkan perkhidmatan seks kepada seorang pegawai polis.

Majistret Mohd Aimi Zaini Mohd Azhar menjatuhkan hukuman itu terhadap Chan Chee Keong, 42, yang melakukan perbuatan itu di kaki lima berhampiran Southern Bank, Jalan Raja, di sini, pada jam 8.30 malam, 16 Ogos 2005.Bagi kesalahan itu, dia didakwa mengikut Seksyen 372(b) Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum 15 tahun dan dengan sebatan.Pendakwaan dijalankan Cif Inspektor A Vasu.

Chan juga dijatuhkan hukuman penjara sebulan kerana gagal menunjukkan kad pengenalan kepada polis ketika kejadian.Mengikut fakta kes, pengadu dan sepasukan anggota polis berada di kawasan kejadian.

Chan menawarkan perkhidmatan kepada seorang daripada mereka. Chan bertanya kepada pegawai polis itu, “Hello encik, amoi maukah?” dan pengadu bertanya “Amoi apa ada?”. Chan dikatakan memberitahu “Amoi local (tempatan) ada, perempuan Indon pun ada”.Ketika rayuan, Chan yang tidak diwakili peguam memohon mahkamah mengenakan hukuman ringan dengan alasan dia tidak mempunyai pekerjaan lain selain menawarkan perkhidmatan seks kepada pelanggan.

Source: Harian Metro

Comments

黄德峻 said…
even if you bought it from the store, there's a lot of censored in it...
anyway, you can download it
jawa said…
mary

aku tgh ber@# skrg in toilet
de wonders of wireless technology
hehehe

anyway

"come???? aku rasa censorship bod maybe sama org dia ngan sesetengah lect tua kt dept aku. baru bljr satu menda baru secara
basic, trus blagak expert. hehehe.

imagine....

"come n eat de roti jon"

or

"come and pray"

or

"welCOME to melasia"

all get censored one

hehehe
Zed said…
he he jawa tengah dalam toilet pun boley blog... lain kali sure kena sensor loh! this country is weird when it comes to implementing cencorship, the problem is too many ppl have different interpretations, and as for selling sex? apparently it's ok, but visit from china kena bogel? hmmm...
Arief Shah. said…
censored la....lagi diorang censored..lagi benda tu berharga..lagi berharga lagi mahal..lagi mahal..lagi banyak crime sebab nak dapat duit nak beli xpensive tu,,,,,then yup....pirates pon banyak ...barang pirated pon bertambah banyak...hahaha...lagi best...censored la semua...dalam internet semua ade....lepas tu censored internet pulak...biar Malaysia aper pon tak tahu dunia luar..jadi mcm komunis country..emmm.......semua pon keluar negara....lepas tu complain brain drain...emmm..lepas tu..diorang fikir....kenaper..semua mcm nie aaaaa...........__________________--------------------------hello....u semua dlm censored board tahu ker..aper u buat?? ha..??

atau datang kerja..semalam tak dapat dari wife ker..mistress ker..atau...girlfriend ker.....in bad mood buat keputusan?!!!.....

emmm...kau faham ker lirik tu..entah -entah...SPM pon english dapat c4, c6..mcm maner kau orang layak ...faham ker vocab diorang tu......ha??

buat la ape yang betul..jangan la...sebab kelemahan sendiri rosak...masyarakat....mengaku la tak faham sepenuhnya bahasa Inggeris nie.....nanti masyarakat memberontak..baru kau tahu.....itu tak bole ini tak bole...tapi kau main budak bawah umur bole??? suruh orang lain cover...sebab banyak duit....bayar...bagi isteri dier..anak -anak dier makan duit haram..ha??

betul ker..?
ini orang nak release tension...dengar muzik pon kau nak buat mcm nie.....

sebenarnya..kau ada otak ker..atau ego yang memalukan diri sendiri kerana kau tak cukup ilmu?
PrincessRen said…
黄德峻 : definitely. i'm downloading all this while. my ear bleed from hearing the toot... toot. a waste of time and money.

jawa : weh hang nih jawa. hmm, hang nak experiment connecting all the time ker? i did that lsat time. tapi bukan internet laaa. tgh main starcraft. hah, yelah. even welcome to Malaysia pun kene censored. bangangkan?

zed : yup zed. that's my friend jawa. i'm not surprise at all. hehe.

arief : uish panjang nyer. sabar brader. hehe... tapi takperlah. teruskan jelah beli pirated. nak buat camner?

Popular Posts